In 1997 ben ik in aanraking gekomen met de 5 ritmes van GabriŽlle Roth en ben ik voor deze dansvorm 'gevallen'.† In ditzelfde jaar ben ik afgestudeerd aan de School voor ZijnsoriŽntatie in Utrecht (Nederland). Als ZijnsgeoriŽnteerd therapeute leek me dit een hele bruikbare werkvorm om toe te passen in het begeleiden van mijn cliŽnten en daarom besloot ik de Opleiding bij G.Roth in Amerika te gaan volgen.

 

In 2001 heb ik de opleiding afgerond en ben ik erkend docent van de 5 Ritmes. In 2010 ben ik ook afgestudeerd als Heartbeat Teacher (werken met emoties).

 

Ik vind de 5 ritmes een  prachtige 'meditatie in beweging' en het mooie hiervan vind ik ook dat alle aspecten van mijn wezen worden aangeraakt. Zachtheid en overgave in het vloeiende ritme, vurigheid en passie in staccato, de kunst om 'oude patronen' los te laten in chaos , vreugde en zorgeloosheid in het lyrische ritme en wijsheid en compassie in stilte. Iedere keer weer als ik een wave heb gedanst en in diepe stilte rust, is er gemak, vrede, ruimte en openheid. Mijn denken is tot verstilling gebracht en alles mag zijn zoals het is.

 

Ik heb de 5 Ritmes met veel plezier begeleid in Nijmegen (Nederland) en sinds juli 2005 ben ik hiermee ook in Antwerpen gestart. Mijn geliefde, die Belg is, heeft me naar Antwerpen en het Vlaamse land doen verhuizen. Sindsdien geef ik workshops en jaargroepen in BelgiŽ, Nederland en op La Gomera. Samen met mijn man geef ik ook workshops voor koppels, waarin we de 5 ritmes, zijnsoriŽntatie en EFTC (Emotional Focused Therapy for Couples, ontwikkeld door Sue Johnson) combineren.
Al mijn 5 ritmes workshops en jaargroepen zijn geÔnspireerd door zijnsoriÍntatie.